keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Kuivalihaa

Koska meidän perhe on suuri lihan kuluttaja, oli vain ajan kysymys koska aletaan sitä kuivaamaankin. Nyt kun pakkaseen on kertynyt vuohen, hevosen ja sian lihaa on pakko alkaa suunnittelemaan uudenlaisia reseptejä.

Nuo jenkkilästä tulevat beeffit on niin törkeen hintasia että pakko koeilla siis itse.

Aloittakaamme hevosenlihasta siis...


Otin lihan pakkasesta sulamaan, tätä oli n. 600g köntti.
Sulatuksen jälkeen paloittelin lihat syiden suuntaisesti suikaleiksi ja maustoin.
Mausteina käytin grillimaustetta, suolaa ja cayennepippurijauhetta, ripaus sitruunamehua.

Lihat olivat tässä marinaadissa vuorokauden jääkaapissa...

Seuraavana päivänä laitoin lihat sukkapuikkoihin ja uuniritilälle roikkumaan.


Tuoksuivat jo tässä vaiheessa taivaallisilta...


Nyt nämä herkkupalat ovat seuraavat 10 tuntia meidän uunissa (ilmakierto!) n.70-80 asteessa.

Raportoin varmasti onnistuiko tämä satsi:)



2 kommenttia:

  1. Mites lihan kuivaus onnistui? =)

    VastaaPoista
  2. Liha onnistui mainiosti. Maustamiseen voi käyttää niin kuivamausteita kuin kaupasta saatavia marinadimausteita. Koko perhe tykkäsi!

    VastaaPoista