keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Rantalan arjen haasteet

Neljä lasta ja mies. Siinäpä haastetta kerrakseen selviytyä arjen koukeroista. On päiviä jolloin haluaisin ottaa kalenterin seinältä pois ja polttaa. Se on niin täynnä sovittuja menoja ja velvotteita että melkein ahdistaa.

Me ollaan luovuttu lampaista! Ajatus oli oikeastaan ilmoilla ja viime syksynä, että odotetaan poikimiset ja sitten kaikki myydään pois. Ja niin kävikin. Alituinen heinän kanssa puljaaminen tekee tehtävänsä ja minullakin todettiin astma viime syksynä. Tallia ovat asuttaneet ainoastaan possut. Keväällä tekemäni pihatto on ollut tyhjänä kesän ja nyt laskettiin possut sinne nautiskelemaan syksyn viimeisistä aurinkoisista päivistä. Tulee taas niitä pitkiä päiviä kun ollaan tallissa karsinoissa. Onneksi possuja on monta, joten seuraa riittää.

Jos kaikki menee hyvin on meillä talven aikana pari pahnuettakin syntynyt:)

Olen alkanut siivoomaan karsinoita ja ajattelin possunassuille virittää jouluvalot talliin. Ne kun on suhteellisen turvallisetkin. Lämpölamppujen kanssa joutuu kyllä pelaamaan talvella jottei possunalut kylmety. Meillä on aikaisemmin yksi possu ollut tiineenä, mutta menetti kaikki porsaat. Pampille jouduttiin tekemään sektio ja näin onneksi pelastettiin rouvan henki! Tätänykyä Pampi asuu nastolassa uuden perheensä kanssa:)


Tässä kuva Pampista kesken operaation. Eläinlääkäri joutui tekemään hätäsektion meidän keittiön pöydällä sunnuntaina!! Oli avain kaksi vaihtoehtoa ja päätettiin kokeilla josko selviäisi sektiosta. Se on rautainen possu tuo Pampi. Kaikkea hyvää hänelle hänen elämäntiellään!

Tässä kuvassa Matleena työntelee jumppapalloaan. Se on hänen sulho kiima aikoina:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti