sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Porsaita äidin oomme kaikki

Meillä on miniporsaita. Kaikki lähti siitä yhdestä, ja se oli menoa. Suosittelen possua kaikille, se on mahtava eläin. Meillä possut ovat lemmikkejä, tuotantoeläimiä, terapiaeläimiä, rakkaita, lasten ystäviä...Possu on viisas ja lujatahtoinen lemmikki. Se vaatii pitkäjänteisyyttä omistajaltaan ja valtavasti ymmärrystä. Mutta se on myöskin uskollinen kumppani, kellontarkka ruoka-ajoistaan ja luotettava.

Se on ruokailutavoiltaan sika, ihan täysin. Meille tullessaan possut ovat asuneet sisällä ensimmäiset pari kuukautta. Possu on ollut sängyssä isäntäväen kainalossa.Sohvalla kainalossa rapsutettavana. Se on tehnyt tarpeensa kylpyhuoneessa olevaan pissi ja kakkalaatikkoon. Possun kakka ja pissa ei haise.Jos se saa puhdasta kotiruokaa eikä teollista rehua. Possu on meidän biojäteroskis ja hyvä sellainen:)

Perheessä on Pampi (emakko), Doris (emakko), Matleena (emakko) ja Kalle (Jokiviinikan Clark, karju).Kalle on meillä ylläpidossa. Possut saavat hyvälle tuulelle, niiden röhkiminen on jutustelua, kiljumiset on erimielisyyksien selvittelyä.  Meillä possut asuvat tallissa ja elävät possumaista elämää. Parasta on pehkuihin kaivautuminen ja kaiken tönkiminen vahvalla kärsällä, kaikki possut saavat toteuttaa sisäsyntyisiä tarpeitaan kesäisin ulkona. Meidän possut eivät ole valjaita nähneet, ne viilettävä pihalla vapaana, kesäisin:)


Tilamme on rekisteröitynyt sikatila. Meillä on oma merkintätunnus. Minipossutkin pitää ilmoittaa kuntaan, ei pelkästään tuotantosikaloiden hommaa...possut saavat sikaruusurokotteen kaksi kertaa vuodessa.
Possut rakastavat rutiineja ja turvallisuutta. Rauhalliset liikkeet ja matalat äänet eivät stressaa possua. Stressaantunut possu on usein karvaton. Mutta niinkuin väreissä on karvan määrälläkin eroa possukohtaisesti. Possut ovat herkkusuita ja meillä suurinta herkkua ovat digestive keksit, muuten possun ruokavalio koostuu kotiruuasta ja kaurasta. Proteiinia ei ruokavaliossa välttämättä tarvitse olla. Suolaisia tai liian sokerisia ruokia olisi hyvä välttää. 


Possu on mainio lemmikki. Täydellistä possunelämää se pääsee kuitenkin elämään vain maalla. Siellä se voi toteuttaa tonkimishalujaan ja nauttia lajitovereiden seurasta.  Suosittelen:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti